Fanfare Eendracht Nieuwenhagerheide
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

UITVERKOCHT: HENK STEIJVERS zingt leedjes van CARBOON VAN DE BOKKERIEJERS TOT D’R LETZTE KOEMPEL

zaterdag 15 oktober 2022, 20:00 - 22:30

€17,50

Zwoegend, zwetend en gitzwart. Een donkere schacht in plaats van een heerlijk zomers briesje. De mijnen. Een zware tijd. Ze laten bij velen een onuitwisbare herinnering achter. Dat geldt zeker ook voor de angstige periode van de Bokkeriejers.

Tijdens een prachtig en meeslepend concert op zaterdag 15 oktober 2022 gaan we terug naar die tijden. Henk Steijvers zingt liedjes van Carboon en verwoordt met zijn liedjes de pijn, de angst, de zorgen, maar ook het geluk en de vreugde van de koempels en de Bokkeriejers: Van “Daagsjiech”, “Koempel Sjeng” en “Koelharmonie tot “Toeris in eige Landj” en “Bokkeriejers van Euvermaas”.

Een uniek concert in Cultuurhuis Landgraaf en een absolute aanrader voor bijvoorbeeld alle mijnwerkersfamilies van toen. Maar zeker ook voor hun kinderen of kleinkinderen die deze avond ervaren wat hun opa’s destijds hebben doorstaan. Fanfare Eendracht Nieuwenhagerheide zorgt voor de muzikale begeleiding en onze verteller neemt u die avond mee in het oh zo indrukwekkende en onvergetelijke verhaal over de Bokkeriejers en de mijnen.

Voor aanvang van het concert en in de pauze kunt u genieten van de dialect liedjes van Chieff Bellstar, met Marc Thewissen, Ilja van Ermingen, Mark Lentz, Mark Koll en Nils Horbach.

Gegevens

Datum:
zaterdag 15 oktober 2022
Tijd:
20:00 - 22:30
Kosten:
€17,50
Evenement Categorieën:
,
Site:
https://carboon.fanfare-eendracht.nl

Organisator

Fanfare Eendracht Nieuwenhagerheide
E-mail:
event@fanfare-eendracht.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

CultuurhuisLandgraaf
Veldstraat 19
Landgraaf, Limburg 6371 AW Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie